מחול ישראלי גדי ביטון
 
מתכון לעוגת גבינה

עוגת גבינה - מהרוקדת דורית קדיש.
רוקדת בכפר סבא ביום א'

 

מצרכים:

·        100 גר' חמאה

·        2\1 1 כוסות קמח תופח                              
אפשר להוסיף לתערובת גרד לימון.

·        1 ק"ג גבינה 9%

·        5 ביצים

·        11/4 כוס סוכר + 2 כפות

·        1 שמנת חמוצה

·        1/2 כוס חלב

·        2 כפות קורנפלור

 

אופן ההכנה:

 

תחתית בצק:

בקערה שמים את הקמח, מוסיפים חמאה קצת רכה, 2 חלמונים ו-2 כפות סוכר.

מערבבים ביד בעדינות עד לקבלת מרקם פירורי ולאחר מכן בצקי.

משטחים את הבצק על תחתית ודפנות תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ.

אופים בתנור בחום של כ- 175 מעלות צלזיוס עד לקבלת גוון זהוב. (כ-10 דק'.)

מוציאים מהתנור וניתן לשפוך את המילוי שיתואר מיד.

 

המילוי:

מקציפים במהירות גבוהה 5 חלבונים ומוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר, עד לקבלת קצף יציב.

מעבירים את הקצף לקערה נפרדת, גדולה.

מקציפים במהירות גבוהה 3 חלמונים ומוסיפים בהדרגה 3/4 כוס סוכר. מקציפים זמן די ממושך עד לקבלת קצף "עשיר". מוסיפים במהירות איטית יותר את הגבינה, השמנת, החלב ולבסוף הקורנפלור.

מקפלים את קצף הביצים פנימה בעדינות רבה.

שופכים מעל הבצק ואופים 10 דק' בחום הקודם ואח"כ עוד כשעה בחום נמוך, בערך 135 מעלות.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לפחות 12 שעות בתנור מכובה.

הדפסשלח לחברהוסף תגובה