מחול ישראלי גדי ביטון
 
יגאל טריקי

יגאל טריקי

גיל: 50

מצב משפחתי: נשוי + 5 ילדים

מגורים: רמת אילן

 

מקצועי

 

ספר לי קצת על עצמך: אני נהנה מאוד מתחום ריקודי עם ובמיוחד שאני מתפרס על כל הגוונים, מהרקדות של ריקודי ילדים הרקדות לתנועות נוער הרקדות לבתי ספר יסודיים ותיכוניים, חוגים שאני מקיים וכן הדרכות והשתלמויות שאני מעביר בקורסי המדריכים לריקודי עם "בכל" הארץ, כך שאין תחום בריקודי העם שאני לא קשור אליו וכעת נבחרתי לועדת חברות של ארגון המדריכים, כך שאני מכיר עכשיו יותר ויותר מדריכים שחשבתי שהם רק רקדנים.

כמה שנים אתה בתחום ריקודי עם? -  20 שנים.

מתי התחלת?  כיצד הגעת לנושא? הגעתי לריקודי עם במקרה. הייתי בשנת שבתון של משרד החינוך וכמה מורות לספורט ביקשו ממני להצטרף אליהן להסעה במכונית ל"וינגייט", הסכמתי, התקבלתי, וסיימתי את הקורס למדריכים בהנהלת נינה אורעד ז"ל. לאחר מכן סיימתי קורס מדריכי מדריכים בסמינר הקיבוצים, מאז אני מדריך בכל האולפנים : באר- שבע, אוניברסיטת תל-אביב, בית המלין שהיה (ונסגר)  וכן בקורס בנהרייה .

כמה שנים אתה מרקיד והיכן? כפי שציינתי 20 שנה אני מרקיד בתחום ריקודי עם, בכל שכבות הגיל מגני ילדים ועד מבוגרים.  רוב תנועות הנוער בגוש דן מזמינות אותי להרקיד בשבט ואני מרקיד בהרבה בתי ספר וכן השליחים שיוצאים לחו"ל מטעם הסוכנות עוברים השתלמות אצלי.

האם יש לך מודל חיקוי?  לכל מדריך יש קטע של  מודל לחיקוי.

מה נחשב בעיניך למדריך טוב? מדריך טוב זה מדריך שמעורה בשטח בכל נושא הריקודים יודע להחזיק חוג , צריך לבנות בסיס טוב כדי שלרוקדים תהיה כל שבוע סיבה להגיע לחוג.

כמובן שמדריך טוב צריך שיהיה לו גם ידע רב יותר בריקודים ובמיוחד בישנים, כי החדשים נעלמים לא משנה אם אחרי חודש, או שנה, או יותר. הריקודים הישנים אותם צריך לדעת כדי להדגים ולהראות שאתה המדריך בחוג. ,אני שמח על התופעה החדשה של ריבוי חוגי ריקודי נוסטלגיה המושכים לאט, לאט יותר רוקדים.

מה מרגיז בריקודי עם?  כמעט כלום.

מה נחמד בריקודי עם?  אני אוהב בריקודי עם את מצב הרוח הטוב של האנשים, את התרבותיות שיש בחוגים ואת העזרה שעוזרים למתחילים ובכלל בהדגמת ריקודים ולפעמים אני מסתכל על רוקד או רוקדת ואומר מהיכן הם באו מהבית, מהעבודה - הם כאן כדי להוציא אנרגיה, כעסים מרץ וכיו"ב והם צריכים לקבל תמורה מלאה. אני מקווה שזה כך!.

מהו האני מאמין שלך? אני מאמין שחוגי הנוסטלגיה תופסים תאוצה לאט, לאט והם ילכו ויגדלו.

 

עצות

 

עצה טובה למרקיד הצעיר (מסיימי  האולפנים)? המלצה שלי לבוגרי האולפנים תתחילו מלמטה ותטפסו לאט, לאט אני מכיר מדריכים שקנו ציוד חדש וקיבלו אולם טוב ופרסמו את החוג ובאו אנשים אבל לא נשארו להם רוקדים בגלל חוסר ניסיון וניסיון  טוב רוכשים רק אצל ילדים כי הם לא מתביישים להגיד לך:  "לא הבנתי , תסביר עוד פעם".

עצה טובה לרוקדים?  כשאתם באים לחוגים תשאירו את כל הצרות בחוץ ובואו להתפרק.

 

העדפות

 

מהן העדפות שלך בתחום הריקודים: ישן, חדש, מהיר, איטי, זוגות, מעגל, שורה?

אני אוהב מאוד ריקודים ישנים וגם חדשים טובים ,חלק קטן מריקודי העמים מוצאים חן בעיני ואת ריקודי השורות אני לומד כדי ללמד את בני הנוער ולהכניסם למעגל הרוקדים.

 

 

עדה איסט

 

 

הדפסשלח לחברהוסף תגובה